Een blog over preken


Relevant?

Prediking is geen spel, zoals biljarten. Je geeft de bal een tikje en het is aardig om te zien wat er vervolgens gebeurt. Het is ook geen filosoferen. Prediking is belangrijk voor het leven van alledag. Heeft te maken hebben met de problemen van het hier en nu. Prediking moet relevant zijn.

Iedere preek stelt Christus centraal. Een preek is een ontmoeting met Hem. Hem verkondigen wij! Het is interessant te zien dat veel  problemen in het dagelijks leven in het Nieuwe Testament verbonden worden met Christus. Een paar voorbeelden:
  • Rekening houden met de zwakken: Rom 15:1-3 want ook Christus heeft Zichzelf niet behaagd
  • Geven aan armen: 2 Kor 8:9  Gij kent immers de genade van onze Here Jezus Christus, dat Hij om uwentwil arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat gij door zijn armoede rijk zoudt worden.
  • Huwelijk: Efeze 5:25  Mannen, hebt uw vrouw lief, evenals Christus zijn gemeente heeft liefgehad en Zich voor haar overgegeven heeft,
  • Arbeidsverhoudingen: EfeziĆ«rs 6:5  Slaven, weest uw heren naar het vlees gehoorzaam met vreze en beven, in eenvoud uws harten, als aan Christus.
  • Persoonlijke verhoudingen: Kolossenzen 3:13  Verdraagt elkander en vergeeft elkander, indien de een tegen de ander een grief heeft; gelijk ook de Here u vergeven heeft, doet ook gij evenzo.
Is het evangelie relevant voor het leven?
Ja, want Christus is relevant!

Me dunkt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten